Minuun iski viimeistelyvimma! Inhoan erittäin suuresti viimeistelemistä ja erityisesti jos joutuu ompelukonetta käyttämään niin meinaa kuolema tulla, tai ainakin laiskuus. No siitäpä syystä viimeistelemättä jäivät ne joihin kenties pitää käyttää sähköistävoimaa. Tylsän yksioikoista viimeistelyä siis. Riippuen laskutavasta viimeistelin pe-la-su aikana 13 tai 15 työtä. Viimeistelemättä on silti edelleen 19 työtä!!!! Mutta ei sterssata. Vuoden 2011 hassutuksesta on viimeistelemättä 4 työtä ja lisähassutuksesta 2. Pistelemättä on 2/4. Ja 2012 vuoden pistelykset odottavat ensimmäisiä pistojaan,  jahka saan huoliteltua kankaiden reunat.

Esitelläänpäs osa noista viimeistelyistä... Jos ei kaikkia. Niih ja valitan taas ylihuonoja kuvia!

Ensin viimeistelin Marikalle menneen synttärilahjan. Synttärilahjonta on ihanaa, mutta olen aivan toivoton siinä. Nyt kun olin kartalla halusin muistaa Marikaa jollain kivalla, kun hää on niin mahtavan kannustava ihminen! Elämässä muilla alueilla kaivataan tsemppiä ja Marikalta olen sitä aina saanut. Kiitos siis.

Elikkäs kirjankanneksi tämän lumisen Tralalaan ukkelin laitoin. Mallin nimi on siis "Snow Man". Aivan ihana malli ja veikkaankin, että tämän mallin pistelen monta kertaa jos vain aikaa on.

 

Tämän syksyisen tonttumallin olen saanut Oupsin Ritvalta synttärilahjaksi. Kauan se on laatikonpohjalla odottanut viimeistelyä ja nyt se on tässä. Malli on siis Tralalaan "Lutin d´automne". Yhden yli floballe nakuttelin tonttusen ja noiduin vaaleita värejä ja floban vaaleutta. Mutta on se vaan niin ilo pistellä yhden yli floballe. Hurjasti meinaan pitää ihan itselläni tämän rasian.

Hassutuksista tuli viimeisteltyä muutama työ.

Tämäkin roikkuu jo Vanhan nuken omalla seinällä. Malli on siis Little House Needleworksin "The Old Doll". Olen melkoisen laiska viimeistelijä. Pingoitin työn pahvinpäälle ja painaisin tuohon kehykseen lasin päälle. Työ pysyy siinä ilman teippejä tai liimoja. Köyhänmiehen kehystämö by me. Minä muuten ruukaan laittaa vanulevyä aika paksusti, kun tykkään niistä pehmeistä ja pyöreistä muodoioista. Seuraavaksi esiteltävästä sen näkee ainakin livenä. Nää kuvat on taas niiiiin hyviä.

Elikkäs tässä tulee siis "Boris" by Plum Street Samplers. Kehys on Ikean tuotantoa. Otin lasin pois ja kuumaliimasin pahville pingoitetun ja vanulla topatun Booriksen reikään joka Paspikseen oli valmiiksi leikattu. Ja vanua on paksu kerros.

Seuraava valmistunut onkin sitten se osa jonka voi laskia joko kolmeksi tai yhdeksi...

Prismasta ostetun laatikoston laatikoissa oli aukot, joissa oli liitutaulun näköinen pohja. Kaksipuoleisella teipillä liimasin kukkakuviot jos vaikka joskus innostun ne vaihtamaan. Pistelyksissä on helmiä koristeena, vaan eipä noi näy tässä laatukuvassa. Pistelys on pieni osa mallista "Rourge tradition" malli on lehdessä De fil en aiguile fêrvier/mars 2009.

Ja sitten pari jouluista juttua. Niih ja edelleen hassuttelun tuloksia.

Nämä porot lentävät minun pistelyissäni jo toista kertaa. Tämä malli on aivan ihana!!!! Pistelty yhden yli ja Floballe. Malli on kirjasta Made in France (Rourge). Ja lankana oli Carrie´s Creationin "Olde world red". Tykkään tuosta langasta kovasti. Tämäkin pistely on kiinnitetty tähän rasiaan kaksipuoleisella teipillä jos malli alkaa kyllästyttään. Meinaan antaa sen olla seinässä läpi vuoden/vuosien. Tässä säilytetään joulukoprtteja ja muita posteja joita ei halua arkistoida heti. Nyt se on vain tyhjennetty kuvausta varten.

Ja toinen jouluinen viimeistely on tämä peltirasia miulle. Rasian keskellä on läpinäkyvä pleksi, niin piti peittää alapuolelta pahvilla, joka on päällystetty jouluisella kankaalla, jotta yläpuolen pingoitukset eivät näkyisi. Nyt vaan sitten joulunamusia ostamaan rasiaan. Malli on siis yksi hassutuksista. Nimeltään "La boîte de chocolat du Pére Noël" lehdestä Plaisir de border 6/2009. Malli on pistelty 36 counttiselle ja siihen ei mahtuneet sievästi ne tähti napit, joita alkuperäisessä mallissa on tuossa piipunsavussa, niin mää vähän mallailin sitten näin.

Menneellä viikolla on sitten näemmä tullut loistettua. Tapasimma aina niin energisen Oupsin kanssa Jaanan, kaikenkaikkiaan kiva lukea millaisen vaikutuksen sitä on tehnyt. Kyllä sitä pitäs joskus miettiä vähän, mutta kun ei jaksa eikä viitsi, vaan näyttää heti millainen hömötinttinen sitä on luonteeltaan. Hauskaa meillä kyllä oli, vilkutuksia Jaanalle, ja energiaa sai rutkasti loppuviikon varrelle. Nyt vaan ootellaan kalentereita ja Kartanon juhlia.

Esittelemättä jää siis 5 viimeisteltyä hassutustyötä ja 1 muuten vaan nurkissa venynyt pistelys. Mutta joskus sitten. Nyt ois ehkä soveliasta lähtiä kauneusunille, että jaksaa pirtsakkana töihin aamulla. Siis heipsansaa teillens ja kiitksia kovasti kommenteistanne.

Puppe kaukomatkailee... On se Paris siellä jossain myös.