Kiitoksia vain kaikkille kommenteista.  Henkissä ollaan, vaikka välillä onkin tuntunut siltä, että noinkohan. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu aina silloin tällöin. Ja sitten joskus vaan laiskottaa.  

Meidän täytyi käyttää Totoa ihan Vantaalla asti eläinlääkärissä ja siellä vierähti yli viikko, kun lääkäriaika ei irronnutkaan niin kuin Oulun lääkäri oli kuvitellut. Onneksi olin lomalla ja siellä päin asuu sukulaisia, niin majoitus oli siten simppeli juttu. Totolla on siis Syringomyelia, ilmeisesti aika lievänä, koska kaikkia kuvailtuja oireita koiruudellamme ei toistaiseksi ainakaan ole. Sairaus voidaan todeta magneettikuvauksessa koirilla 2,5-3 vuoden ikäisinä ja Totohan on nyt 3v. Nyt sitten toivotaan, että lääkärin ennustus osui oikeaan. Hän sanoi, että Toto voi elää kymmenenkin vuotta ihan onnellisesti. Youtubesta löytyy paljon pelottavia esimerkkejä taudista ja telkustakin on tullut ohjelma. Sairaus on käsittääkseni aika tuntematon vielä, mutta sitä on Cavaliereillä joidenkin lähteiden mukaan paljon, yli 50% sairastaa sitä, ja se uhkaa jo rotuakin. Netistä löytyy paljon tietoa esim:

www.sidewaysdogs.com/cavalierit/cterveys.htm#syringo

personal.inet.fi/koti/bluebays.griffons/syringo1.htm

Olen minä paljon pistellytkin ja jotain saanut valmiiksikin asti. Mutta niitä voisin esitellä toisessa postauksessa. Tämä on tämmöinen ulkona asiasta postaus.