...laadultaan siis. =) Aiheet ovat mielestäni mitä onnistuneimpia. ;) Minun pitäisi varmaan palkata se kuvaaja... Eihän tästä ole kohta mitään iloa laittaa näitä kuvia esille. =(

Tiedättehän, että Biscornut ja saksikoristeet ovat kiehtoneet mieltäni siitä lähtien, kun Oupsiin törmäsin, viime kesästä siis. Lennu korjasi tilanteen ja minulla on nyt maailman ihanin mansikka saksieni perässä heilumassa. Haaveena on ollut tehdä oma Biscornusaksikoriste, mutta en ole vielä päässyt niin pitkälle. Sitteen löysin The Gift of stitching -lehdestä, tammikkuu 2008, ihanan mallin. Pistelin sen, mutta olisi pitänyt pistellä yhden yli tämä malli... Eikä se minulta onnistunut, eivät silmät riittäneet. ;) Kooltaan neliöt olivat 8x8 cm, eli aivan liian isot saksikoristeeksi. Jos ei sitten noiden Fiskarssin tekemien kangassaksien päähään halua killuketta, mutta sekin tuntui... no, hiukka koomiselta ajatukselta. =) Tein kuitenkin itselleni ihanan Biscornun, ja eiköhän sille käyttöä löydy. Rakastan näitä värejä, joita tässä työssä on!

Elizabethin aikainen Biscornu (vapaa ja varmaan aika huono suomennos), suunnittelija Nancy Pederson.

1440923.jpg  1440926.jpg

                Edestä                                          Takaa

Malli oli alunperin blackwork biscornu, mutta väritystä vähän näpelöin mieleiseksi. Värit, joita työhön käytin, olivat tummaa ruskeaa DMC:ltä ja värikäs osuus oli liukuvärjättyä "Carrie´s Creationin" "Desert Bloom" -lankaa. "Desert Bloom" langan sain Marikalta Oupsin joulukoristevaihdossa. Pistelin tämän elämäni ensimmäisen biscornun yhdellä säikeellä ja aika päiviä sitten. En vain ole rohjennut tehdä sitä loppuun asti. Tämä viimeistelyprosessi tahtoo minulla aina vähän kestää, jos ei ole mitään aikarajaa. =) Biscornun keskellä on oransinvihreä kukkahelmi, jonka sitoo paikalleen mintunvihreä siemenhelmi. Samanmoinen siemenhelmi on myös takapuolella. Sitä, kun on vielä niin tiukkapipoinen ;), niin tuli kiristettyä tuota keskiosaa aika tavalla, mutta tämähän olikin harjoituskappale. =)

D54F7F1FEB8C06DC30DFD7038E0EFB03.png